Långa köer till attraktionerna i de populära nöjesparkerna hos Disney och Universal blir ett allt större bekymmer.
För besökarna – och för nöjesparkerna själva.

nyheter hos universal
©UNIVERSALORLANDO.COM

Ett konstruktivt nytänkande banar väg för andra lösningar.
Framtidens Orlando: parkbesökare slipper stå i kö?

Biljett-tips Orlando. Osynliga köer Universal, Volcano Bay vattenpark.
©UNIVERSALORLANDO.COM

Universals virtuella experiment
tar bort väntetiden i parkerna

Köerna till Orlando-parkernas attraktioner är ett så stort problem att vi avråder från besök under storhelger. Ja, faktiskt alla helger.

Besök mitt i veckan under lågsäsong – och du får bästa möjliga upplevelse. Sådana dagar ska det inte ens behövas expresspass eller fastpass.

LÄS MER: Boka bästa biljetterna till Orlandos nöjesparker

Om man numera frågar en Orlando-besökare vad som varit sämst under parkbesöken blir svaret oftast: köerna. Att behöva stå i kö till en efterlängtad attraktion summeras som den största besvikelsen på en i övrigt lyckad semester i Orlando.

Men det finns hopp om att köerna kan helt eller delvis elimineras. Nöjesjättarna (Walt Disney World Resort och Universal Orlando Resort) är uppfinningsrika och vad Universal redan visat lovar gott inför framtiden.

Booking.com  

Bonusattraktioner och armband som slår larm

Vi tror att Universals virtuella kö-system kan sätta standarden för fortsatta experiment och ta erfarenheterna till en ännu högre nivå. Inte minst med tanke på parkens kommande attraktioner:
Först ”Race genom New York Starring Jimmy Fallon” och därefter vattenparken ”Volcano Bay”.
Här ska man inte se några köer alls, väntetiden blir en del av helhetsupplevelsen.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

Exempel:
De som besöker Jimmy Fallon-attraktionen bjuds på bonus-attraktioner och i vattenparken är det framförallt det specialdesignade Tapu Tapu-armbandet som känns spännande. Man scannar sin bärbara enhet (armbandet), får en tid och tar del av attraktioner. När det är dags larmar Tapu Tapu-armbandet, som också har andra interaktiva funktioner som kan utnyttjas under tiden i vattenparken.

   
   

De nuvarande genvägarna har nackdelar

Virtuella köer är alltå det senaste inom Orlandos nöjesparksvärld, ett allvarligt försök att dra ner på väntetiderna till förmån för en trevligare tid i parken – istället för att stå och titta på någons rygg i en (eller t o m två) timmar…

De virtuella köerna ska ge oss möjligheter att utnyttja tiden bättre.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Slutligen är det bara att konstatera att dagens genvägar till attraktionerna (Disneys fastpass och Universals expresspass) har sina begränsningar. De hjälper fortfarande mycket, men är på väg att spela ut sin roll.

Nackdelarna med nuvarande system:

  • Reservationerna måste göras i god tid.
  • Man kan inte boka mer än max tre attraktioner per dag.

Det virtuella (osynliga) kö-systemet tar bort dessa nackdelar och restriktioner. Ditt besök ska inte i detalj behöva planeras i förväg och det ska – om allt fungerar – vara fullt möjligt att glömma bort ordet ”vänta” under tiden i Orlando.

PETER SUNESON

FOTNOT: Denna artikel bygger delvis på information från Official Ticket Center.

   
   
Booking.com

LÄSARNAS FAVORITER