Favorithotell Miami Beach, personligt urval av de bästa hotellen. På rätt läge i South Beach eller i norra Miami Beach. Hotellspecialisten Gunnar Hedqwist har ägt flera hotell i Florida. Låt någon av Gunnars favoriter bli ditt val, eller sök hotell via specialerbjudanden från Booking.com.

Hittar du något du gillar – spara länken!
Rabatt, specialpris hotell FloridaDå hjälper du oss att fortsätta ge uppdaterad Florida-information genom att boka via en hotellsida som har vår symbol på sidan.
Det kostar nämligen inget extra, samma låga Booking-pris genom att använda våra hotell-länkar.

Booking.com  

Favorithotell Miami Beach: South Beach bäst upplevelse, eller strandhotell

Miami Beach har hundratals hotell. Följ våra råd så hittar du rätt. Den helsvenska guiden till de bästa hotellen i Miami Beach, inklusive South Beach, förstås!

Du ska flyga till Miami. Men bo i Miami Beach. Så enkelt är det.
Här är lätt att gå vilse i hotelldjungeln. I en stad som sträcker sig flera kilometer längs Atlanten. Nästan 100 kvarter. Och hotell överallt. Lita på våra tips om favorithotell Miami Beach!

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

South Beach är naturligtvis bäst för att uppleva den speciella Miami Beach-stämningen. Fungerar också bra att bo på ett strandhotell på lite avstånd från partykvarteren.

Kom ihåg: Det finns inget hotell i Miami Beach där du kan parkera själv. Ställ hyrbilen i ett parkerings-garage. Min personliga erfarenhet: Två gånger har jag tvingats anlita valet-parking. Det finns många parkeringshus och är det inte storhelg eller något stort evenemang finns det alltid plats. Kostnad: Cirka $ 20 per dygn.

PETER SUNESON 

South Beach Stanton Marriott

Om du vill spendera lite extra pengar på att bo riktigt lyxigt med utsikt över södra delen av stranden (South Beach).
SoFi kallas området, South of Fifth alltså.

Villa Italia Hotel

I lugna delen söder om 5th street, ändå bara runt hörnet till South Beach-vimlet på Collins Avenue och Ocean Drive och South Beach-stranden. Ett litet, mysigt hotell där du kan låna strandstolar – bonus! Sedan vi introducerade detta hotell har det blivit en storfavorit bland svenska resenärer. Många vill vara nära South Beach, men samtidigt undvika den värsta partymiljön.

Harrison Hotel

Enkelt och riktigt bra priser i SoFi (South of Fifth) och Washington Avenue är här betydligt lugnare än två kvarter norrut.

Beacon Hotel

Riktigt bra vid vårt senaste besök. Men viss partyrisk (precis som alla hotell på Ocean Drive). Granne med Johnny Rockets som tidigare var Sun Ray Apartments där den berömda öppningsscenen i ”Scarface” spelades in.

Colony Hotel

Ännu mera partyrisk här.
Men om priset är rätt och Ocean Drive lockar är Colony ett rätt val.

Seagull HotelI

Budgethotell som kan tyckas lite “off”. Men har bra strandläge och 21st Street är en del av South Beach. Ingen lyx precis.

Hotel
Ocean

I prisklassen lite över många andra Ocean Drive-hotell.
Hoppa över deras restaurang (inte prisvärt precis som på nästan alla andra gaturestauranger här).
Nära till trevliga shoppinggatan Lincoln Road.

Boulan South Beach

Ett modernt lägenhetshotell med både kök och balkonger (det senare inte att räkna med överallt i South Beach.
Mycket bra läge, tillräckligt långt (och nära) till nöjesnatten.

Sea View Hotel

Bal Harbour, en lyxig del av Miami Beach (kring 100th street). Men hotellet är ingen lyx, det har absolut sett sina bästa år. Vi gillar dock strandläget och promenadstigarna samt att Haulover Beach ligger nära. Utloppet till havet, 500 meter norrut, bäddar for intensivt båtliv.

Holiday Inn

Ett av de bästa valen i ”Hotellområde 40th Street” (mitt eget påhitt). Den berömda kedjan är stabil, man får vad man betalar för och alltid ett rätt budgetval.

Ritz-Carlton
South Beach

Troligen det bästa hotellet på vår lista. Ett hotell som är värt att hålla koll på, när man minst anar det har de ett specialpris.
Läget är det allra bästa, i östra änden av Lincoln Road, utmärkt strandläge och härligt poolområde.

The Palms Hotel & Spa 

Lagom avstånd till South Beach, bara 14 kvarter ner till Lincoln Road, d v s en promenad på cirka 20 minuter. Vi gillar miljön plus det utmärkta strandläget. OK prisläge för denna del av Miami Beach.

Mimosa Hotel

Knappt tio kilometer norr om Miami Beach’s sydligaste punkt, 65 kvarter/gator. Är man hurtig går man på gångstigar eller på stranden hela vägen på två timmar – och tar bussen hem…
Ett något slitet hotell men med det perfekta strandläget i en lugn del av staden.

Miami Beach
Resort & Spa

Ett hotell vi gillar skarp trots att vi närmat oss vad som för många känns som smärtgränsen för avståndet till South beach.
Utmärkt strandläge och med lite is i magen kan man hitta ett kanonpris här.

Best Western Atlantic

Ett av många hotell mellan 39th och 44th street som erbjuder bra strandläge. Mycket för pengarna om man är beredd ta sig 30 kvarter söderut för nöjen i South Beach-området.

Sole on the Ocean

Spektakulär byggnad och ett 4-stjärnigt hotell som byggdes som lägenheter. På grund av dålig försäljning är det alltså nu hotell i lägenhetsbyggnaden. Läge att hålla koll efter kampanjer eftersom priserna ibland går ner till en riktigt bra nivå. Delar av staden Sunny Isles gillar vi verkligen.

   
 
“rideways"
 

Skriv till oss, fråga!

  • Tveka inte att fråga! Florida.nu har mångårig erfarenhet av att förmedla hotell till svenska Florida-resenärer.
  • Skriv till oss på info@florida.nu om du är det minsta tveksam – det gäller våra hotellfavoriter eller om du hittar något annat som känns bra via Bookings erbjudanden som du kan se här intill.
   

För bilder på denna (och övriga hotellsidor hos Florida.nu) gäller i första hand ©BOOKING.COM (som är den hotellportal vi valt att arbeta med). I övriga fall är bilderna från hotellets egen hemsida.

Booking.com