Svenska Orlando-besökare frågar om E-tickets (elektroniska biljetter) och vi måste tyvärr konstatera att detta inte är möjligt på grund av svensk banksekretess. 

Hundratals svenska Florida-besökare har upptäckt fördelarna med att boka Orlando-biljetter hemifrån via Official Ticket Center. Enkelt, smidigt, utmärkt service och (om man så önskar) levereras biljetterna till hotellet.

Disney World, Orlando, Florida, E-tickets
©GETTY IMAGES
Booking.com  

Många bedrägerier i Orlando – handla biljetterna säkert hos OTC

För att riktigt förstå vad det handlar om måste man först försöka se en del av helheten: Orlando är ”världens största nöjesfält” med otroliga 68 miljoner besökare varje år. Enkel matematik säger oss att det betyder att turistindustrin omsätter mångmiljardbelopp – i dollar!
Som upplagt för diverse lycksökare, många försöker få sin del av kakan.

LÄS MER: Boka bästa biljetterna till Orlandos nöjesparker

Kom också ihåg att även om de stora parkerna – Disneys fyra parker, Universals två parker samt Sea World med Discovery Cove – är de tongivande finns det hundratals andra attraktioner i området: vattenparker, andra parker, restauranger, affärer och annan turistrelaterad service.

”Discount tickets” i Orlando = bluff

Som besökare ser vi biljetterbjudanden överallt. Här är några exempel som vi avråder ifrån:

  • Biljettstånd på International Drive
  • Försäljare på shoppingcenter
  • Erbjudanden på hotell

Man blir erbjuden ”discount tickets” som oftast är förknippade med en motprestation, oftast time share-försäljning.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

För att få biljetterna måste du delta i en presentation. Även om försäljaren säger att det bara tar 45 minuter så tar det ofta 2 – 3 timmar och du utsetts för en enorm press att köpa det som de presenterar.
Oftast är det en mycket otrevlig tillställning om du inte har för avsikt att köpa vad som erbjuds – och du är troligen inte i Orlando för att investera i en andelslägenhet!

LÄS MER: Expresspassen gäller nu också Harry Potter

Dessutom ser vi erbjudanden online. Inte sällan med biljettkombinationer som inte existerar i verkligheten. Företagen bakom dessa biljetter har inget kontor, det finns ingen biljettförsäljare du kan prata med och fråga till råds. Du är helt utlämnad till din egen bedömning – och vi vet ju alla vilken djungel vi hamnar i när vi letar biljetter i Orlando.

Spara pengar i Orlando, E-tickets
©GOOGLE.COM/MAPS

E-tickets omöjligt på grund av regler hos svenska banker

Official Ticket Center finns ”på riktigt”. Kompetent personal i ett familjeföretag som har 20 års erfarenhet av alla nöjen i Orlando. De hanterar hundratals biljettfrågor dagligen.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Sedan Official Ticket Center började förmedla s k E-tickets till sina kunder har det föranlett en del frågor från våra svenska läsare. Tyvärr är det svensk banksekretess som stoppar denna möjlighet.
Här är förklaringen:

Inte nog med att kreditkortsbedrägerier är vanligt i Orlando.
E-tickets är också lätta att förfalska. Walt Disney World, som ju är marknadsledande i Orlando, är därför extremt noga med att kontrollera de företag som säljer elektroniska biljetter. Därför, vilket är möjligt i USA, kontrolleras varje kund och dennes adress. Något som inte är möjligt att göra i Sverige på grund av de regler svenska banker har.

   

VD:n för Official Ticket Center, Bruce Carter, berättar:
”Jag följer marknaden väldigt noga. Det dyker ständigt upp nya sajter med kanonerbjudanden. Ett par månader senare är de ute ur bilden.”

Ni som följt Florida.nu under årens lopp (vi startade 2006 och har arbetat med Official Ticket Center sedan 2013) har noterat vilket brett utbud av Disney-biljetter OTC har och det är självklart att de som auktoriserad biljettförsäljare naturligtvis inte kan bryta mot Disneys krav på kundkontroll även om de beklagar att det i detta fall drabbar den ständigt växande svenska kundkretsen.

Svenska Orlando-besökare får helt enkelt klara sig utan E-tickets. Lösningen heter, som vanligt, Official Ticket Center – krångla inte till det i onödan, låt pålitliga proffs fixa dina biljetter!

PETER SUNESON
GUNNAR HEDQWIST

 
“rideways"
 
   
Booking.com