3rdDF1

 

GOLF: Populära

banor i Orlando

Nedan ger vi tips om tio av de mer kända och populära golfbanor i Orlando-området. Alla är öppna för allmänheten. Vi beskriver på intet vis banorna och deras karaktär utan anger istället deras websidor. Samtliga websidor är mycket detaljrika och lättnavigerade.

Vidare så anger vi bara deras ungefärliga geografiska läge och förutsätter att läsaren antingen googlar eller använder GPS för körinstruktioner.

1. Orange County National

Klubbhus och Lodge

16301 Phil Ritson Way
Winter Garden, Florida 34787

Strax nordväst om Disney.
Websida: www.ocngolf.com

Enligt mångas uppfattning är detta ett av de bättre golfkomplexen i Orlando-området. Två 18-hålsbanor, en 9-håls bana, driving range, klubbhus, golfskola, hotell, restaurant och golfaffär. De två 18-hålsbanorna heter “Panthers Lake Course” och “Crooked Cat Course”..

2. Southern Dunes Golf and Country Club

Flygbild över bana 3

2888 Southern Dunes Blvd
Haines City, FL 33844

Cirka 30 minuter sydväst om Orlando. Ta I4 till Hwy 27 och kör söderut.
Websida: www.southerndunes.com

Banan har varit rankad som # 6 i Florida av Golf Digest.

Den här videon talar för sig själv, ett måste att se: Klicka här

Banan öppnades år 1993

3. Champion Gate Golf Club

Champions Gate enda hotell

1400 Masters Blvd
Champions Gate, Fl 33896

Beläget cirka 10 minuter väster om Disney på I4 exit 58. Syns tydligt från motorvägen
Websida: www.championsgategolf.com

Här finns två 18-hålsbanor, International Course och National Course. Båda designade av Greg Norman och här handlar det om “world classs golf”.

4. Celebration Golf Club

Celebrations Club House

701 Golf Park Drive
Celebration, FL 34747

Beläget stax söder om vägkorsningen I4 och Hwy 417. Mycket nära Disney området.
Websida: www.celebrationgolf.com

Varje sida på deras website har en bra och beskrivande videofilm. Dessa ger en bra överblick över hela anläggningen, de olika banorna och anläggningens övriga service.

Banan öppnades år 1996

5. Harmony Golf Preserve

Solnedgång över Harmony

7251 Five Oaks Drive
Harmony, FL 34773

Beläget cirka 35 minuter öster om Disney längs Hwy 192.
Websida: www.harmonygolfpreserve.com

Banan är designad och byggd runt två sjöar och “wetlands”. En förutsättning när banan byggdes var att bevara naturen med dess rika djurliv och växtlighet. Inga hus eller andra byggnader kan byggas längs banans utkanter. Banan byggdes år 2002.

Videon på deras websida ger en bra överblick på banan och anläggningens övriga service.

6. Royal St. Cloud Golf Links

En av stenbroarna på St. Cloud

5310 Michigan Ave.
St. Cloud, FL 34772

Beläget cirka 45 minuter sydöst om Kissimmee. Ta hwy 192 till St. Cloud, sväng höger på Michigan Ave. och kör söder ut några kilometer.
Websida: www.royalstcloudgolflinks.com

Banan beskrivs som en typisk “Links Course” med “rolling hills” och en öppen natur. Den är ritad och konstruerad för att återspegla en typisk skotsk golfbana med stenbroar, träinklädda bunkrar och även en gammal engelsk telefonkiosk finns att beskåda för att ytterligare understryka golfens ursprung.

Banan öppnades 2002

7. Highlands Reserve Golf Club

Highland's Club House

500 Highlands Reserve Blvd.,
Davenport, Florida 33897

Beläget cirka 15 minuter från Disney-området. Ta I4 väster ut och kör norrut på Hwy 27. Banan ligger bara ett par kilometer efter avfarten från I4.
Websida: www.highlandsreserve-golf.com

Kanske inte har det mest typiska av “Florida design”, sånt som du annars hittar här i staten. Den är en av de högre belägna banorna i Florida och erbjuder en viss utsikt över närliggande landskap. Fairways kantas av både barrträd (pines) och citrusväxter. Landskapet påminner ibland om vad du ser i Carolinas-staterna och ibland om vad som finns här i Florida.

Banan öppnades 1996

8. Metro West Golf  Club

Metro West - "Mitt i Stan"

2100 S. Hiawassee Rd.
Orlando, FL 32835

Man kan nästan säga att den här golfbanan ligger “mitt i stan”.  För att ge en något närmare beskrivning så ligger den några kilometer norr om Universal Studio.
Websida: www.metrowestgolf.com

Detta är ytterliggare en golfbana av mycket hög klass. Banan är byggd runt små sjöar, lummiga lundar, skogspartier och stora öppna gröna ytor. Den är ganska kuperad och erbjuder både krävande och utmanade spel.

Den här videon får beskriva resten: http://webcastcity.com/Go/MetroWestGolf_Interactive

Banan öppnades 1987

9. Hunters Creek Golf Club

Hunters Creek

14401 Sports Club Way
Orlando, FL 32837

Detta är ytterligare en bana som ligger mycket centralt. Den är belägen strax norr om Kissimmee längst Hwy 441 men söder om toll road 417.
Websida: www.golfhunterscreek.com

Banan slingrar sig runt 13 sjöar och erbjuder med dess fem tees en utmaning för nybörjare såväl som för den mer erfarna golfspelaren. Golf Digest utsåg den till en av de 75 bästa banor i landet år 1990 och här har spelats många stora championships som US Open, Qualifier och PGA tävlingar.

Banan öppnades 1986

10. Eagle Creek Golf Club

En av banans 90 sand bunkers

10350 Emerson Lake Blvd.
Orlando, Florida 32832

Banan ligger strax sydöst om Orlandos International Airport. Kanske man kan beskriva det som helt i utkanten på Orlando området.
Websida: www.eaglecreekgolf.info

Golf Digest har get banan 4,5 stjärnor. Deras websida beskriver banan som en unik europeisk design som inkorporerar “state-of-the-art” amerikansk teknologi. Den här banan är en 18-hålsbana men skiljer sig från de flesta andra i Orlandoområdet då den är en par 73 bana. Deras strikta “dress code” bör observeras och finns att läsa om på deras websida.

Banan öppnades 2004

 

 

Our weather forecast is from Wordpress Weather